Sara Nygren

2010-12-28
15:22:22

117 dagar...
Sitter i din säng som jag har förövrigt tagit över, med din stickade vita tröjja och kollar på alla bilder..
Kan inte fatta att du inte kommer vara här imorn, att du kommer vara 25 timmar längre bort...
Vem ska jag nu må dåligt med på stranden efter en galet rolig kväll och prata om vad som egentligen hände...?

JAAAAG SAKNAR DEJ! <3

Ska kolla på alla våra bilder nu och drömma mig tillbaka.

Btw; Jaswinder hälsa att han saknar dej och att han var ledsen att han inte kunde säga hej då en sista gång ;)


2010-12-26
07:26:17

Boxing Day
Idag är det boxing day här. Nån slags bakfylledag blandat med gaaalet mycket rea. Det blev inget jobb idag för att det spöregna i morse så då gick vi på stan en stund i stället. Erica hållde på att somna stående så jag blev själv efter en stund. Hittade min nyårsklänning och jag ÄLSKAR den!

Hur som helst, i Svergie har vi ju mellandagsrea som är ganska galet. HÄR måste man köa för att få komma in i affärerna! SÅÅÅ galet mycket folk är det. Sen när du väl är inne så kommer du ut med blåmärken över hela kroppen. Alla är som vilda djur! Ganska kul att se faktisk. Lyckades få med mig en hel del om jag ska vara ärlig!

Skor,  tre par underkläder, paraply och en nyårsklänning för bara 340 kr! NU du Tina ska du vara stolt :)

Årets julkort fick se ut så här :)

2010-12-26
07:08:37

jul x2
Precis, i år fick jag fira jul ordentligt! Började med julafton som vi spendarede i en park och grillade med ett stort gäng från hostellet. Hur kul som helst, blev till och med lite bada i fontänen som låg lägligt till.
Kvällen spendarades på Side bar som leverarade grymt! Dock ville alla ta mina horn hela tiden..

Juldagen, dagen började med en stoooor julbrunch som var gudomligt god! Fanns allt och lite till. Våran söta ägare George som bjöd hela hostellet. Snällare människa får man leta efter.

Sen drog alla till Coggee beach där det var stor grillfest på stranden. Vi var alla proppmätta så blev mest att sola och bada, inte helt fel på juldagen... :)

Juldagskvällen spendarades på Sin City Sydney Casino, en riktigt upplevelse! Sam som jobbar på hostellet visade sig ha en bakrund ingen visste om, hur kul som helst! Jag och Erica gleeed runt och kolla på alla viktiga personer, hah. Blev även en sväng in på nattclubben innan vi begav oss hemmåt.

Min jul har varit väldigt annurlunda mot vad den brukar, men det har helt klart varit gaaalet rolig. Hoppas ni alla där hemma hade en bra jul!


Min julklapp från Erica, nu kommer jag kanske överleva utan henne ett tag iaf



På väg till grillningen


BBQ





Jag i min fina röda solbränna med Said





Julbrunch







2010-12-21
15:32:50

Grattis Mamma!

Är faktiskt den 22 december här nu så jag har rätt att fira min supersöta mamma som fyller år! Dock ser hon inte ett år äldre ut, lika ung som vanligt. Önskar jag kunder vara hemma och göra en god kladdkaka åt dej men det får bli senare.
Grattis Grattis Grattis!


2010-12-19
11:35:44

Ivy pool bar
Har spenderat hela dagen på Ivy pool bar. Skönaste söndagen på länge!


2010-12-18
07:10:47

klantiga sara

Jobb jobb jobb! Helt underbart. Fick lön igår. Har inte använt mitt austaliska kreditkort på läänge. Sen när jag väl ska kolla lönen så glööööööömer jag den i automante.... BRA JOBBAT SARA!

Så nu har jag spärrat det och får ett nytt inom 5-7 arbetsdagar...

Idag är det lördag och jag är ledig men Erica jobbar. Såååå vet inte vad jag ska hitta på. Vi får se. Finns alltid nått att göra här, man är aldrig ensam direkt :)

 






2010-12-15
15:38:46

På väg till jobbet..
Tänkte lägga upp lite bilder på hur det ser ut när jag går till jobbet. Blev helt tagen i lördas när jag kom på mig själv hur fint Sydney är och vilken underbar utsikt jag har när jag går till jobbet. Inte direkt som Sandvikens Centrum.
















2010-12-15
15:08:30

Cupcakes
Nu har jag gjort det för först gången, CUPCAKES! Och jag blev riktigt nöjd. Hade två underbara medarbetare som hjälpte mig.
Dock tog dom slut ganska fort men det var helt klart värt det. Jag tror dom blev helt klart godkända! Jag sparade en till Erica som ligger på hennes säng och väntar på henne, tog den finaste ;)












2010-12-12
12:28:34

Bondi rescue
Igår skulle jag ju åka till Bondi med tyskarna i mitt rum, dom svek... Jag går besviken mot dörren och öppnar.  Och vilka står där! Två Engelskmän och en franskman redo med badbyxorna och handuk.
- Är du reda SARA?
 haha
- Ehhh joo jaa det är klart jag är! (inte alls)

Så vi glider ner mot stan och det är jag som är guide mot bussen för dom ville ta det billigaste sättet att ta sig till Bondi, så bussen blev det, tyvärr...
Efter 40 min så börjar killarna tröttna på att stå i den överbefolkade bussen (jag lyckades hitta en sittplas) så tycker dom att vi ska gå av och gå istället.
- Man ser ju stranden här ifrån! Vi går istället!
 
Damen brevid mig bara skakar på huvudet och böjer sig mot mig.
- Ha en trevlig lång promenad säger hon.

Vi går och går och går. Bara för att man ser stranden från en kulle så behöver ju inte det betyda att den är nära?
Men jag har inget emot att gå så jag passade på att ta massa bilder.

Väl framme på stranden så var det dags att hitta en plats. Det var lördag, klarblå himmel och BONDI beach. Ett problem... Folk över allt. Vi lyckas iaf tränga oss ner ganska nära flaggarna som man ska simma i mellan längst framme vid vattnet.
Efter en tids solande så säger jag till Ben.
- Jag vill se lite action, vi är ju endå på Bondi!

Helt plöstligt börjar fem små bilar åka jättefort på stranden och folk börjar springa och bilda en folkmassa. Nått har hänt!
Helt plöstligt kommer ett TV- team springades genom stranden och livräddarna springer och säger FLYTTA PÅ ER.

- Du ville ha action Sara, här har du action! Säger Ben.

Eftersom vi är så duktiga ungdomar så sprang vi inte fram och titta (jag ville så gärna men ville ju inte verka omogen framför killarna). SÅ jag vet helt enkelt inte vad som hände. Får helt enkelt ta och titta på det på Bondi Rescue på tv4 i framtiden!

Bondi!


Köpa julgran?


Ben




Folkmassa!


Härliga pojkar!





2010-12-11
22:08:37

Helt världlöst!
Sitter här och äter frukost (nudlar) och läser aftonbladet innan jag snart ska gå till jobbet och så ser jag det sjukaste på länge! Blev så irriterad så var bara tvungen att skriva lite.

Jan är 43 år gammal och är nästan blind, går på dialys och sitter i rullstor. Han jobbade för fem år sedan som lastbilschafför men hans svåra diabetes ledde till massa andra sjukdomar. Nu måste han börja söka jobb för att han inte ska få någon mer sjukersättning!
Helt otroligt!
Så här kommer frågan! Hur kan en person som klagar lite på att den mår LITE dåligt få gå hemma och vara arbetslös när en annan kämpar för att fortsätta leva måste söka nytt jobb??
Värdelöst värdelöst!

Måste gå till jobbet nu. Här är länken om nån vill läsa mer.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8263931.ab





2010-12-10
16:28:53

Sommar sommar sommar!
Jag trivs så himla bra på det här stället. Har precis bakat chokladkaka halv två på natten och man är aldrig ensam. Erica och jag jobbar om varann imorn så imorn ska jag till Bondi men ett gäng innan jag ska till jobbet, hur härligt är inte det!
Kommer ha vänner för livet när jag kommer hem :)

Sköna bilder från förra sommarens PIP festival :)



2010-12-10
08:11:37

Phi Phi

Idag har Erica jobbat så jag har passat på att gjort vettiga saker!
Tex:

  • Städat mitt rum (min säng)
  • Lagat brunch, vita bönor, ägg och skinkmacka
  • Tvättat
  • Försökt ändra mina flygbiljetter
  • Sökt jobb på Gottland

Igår kom beskedet om att Erica kom in på utbildningen, GRATTIS! Men det betyder att jag blir ensam.. Kommer sakna dej!
Sååå jag håller på att fundera på vad jag ska göra. Smider lite planer med Tobbe som jag tror kommer bli grymt bra.

Så nu ska vi nog snart gå ut och köpa sushi! Sen får vi se hur kvällen blir. Ska ju ÄNTLIGEN jobba imorn :)

Verkar som att jag kommer få se den här platsen om inte allt för länge....!


2010-12-08
18:59:19

Just the way you are
Precis skypat med Mamma & Pappa, Tobbe & Tina! <3



2010-12-08
12:46:11

Who does that?

Halva veckan har snart gott och jag har inte bloggat något! Förlåt för det men har haft fullt upp. När man är ledig så måste man passa på att hitta på saker. Och det har jag garanterat gjort. Men tänker hålla det lite för mig själv, kanske återkommer med det framöver när jag har smält det lite..

Igår var vi i Manly och testade stranden och idag Bondi. Mycket mer imponerad av bondi denna gång!
Det var hur mycket folk som helst och sen var det värsta julstämningen. Ibland behöver man påminnas om att det faktiskt är december och snart jul.

Men det hände en så otrevlig sak när vi skulle ta bussen tillbaka till Sydney. Busschaffören var galet otrevlig! Jag ville bara fråga ifall bussen gick till Central. Då börja han skrika åt mig att jag måste läsa på skylten. Grejen var den att vi hade läst på skylten men på den stog det bara Bondi Beach. Helt fel alltså. Men han sa att den skulle gå till city. Alltså stog det helt fel på bussen.
Jag blev jätterädd för han var ganska galen, så jag tittade åt Erica som började snacka med han istället. Det slutade med att det var rätt buss men vi vägrade åka med eftersom han var så otrevlig. Så vi går av bussen och då skriker han efter oss, "VAD FAN GÖR NI I AUSTRALIEN OM NI INTE KAN LÄSA". Båda dog av skratt men jag var samtidigt i chock! Vem gör så?

Bondi idag



Mitt hår ser konstigt ut men det bjuder jag på!








2010-12-05
01:07:30

Ska jag väst eller öst, eller ska jag stanna..?

I lördas jobbad jag igen, fick stå i glassbaren. Gick bra med armen för jag stog mest i kassan. Fick en rolig kund. "Har ni glass här?" Det var en helt seriös 30 man. Haha jag dog. "Ja det har vi". Haha "Gud vad bra"..

Sen gick vi ut på Ivy och där var det galet mycket folk. Så sluta med att vi gick hem, barfota genom hela George st.

Igår blev det Cargo som var en liten besvikelse. Musiken var inte alls okej så det blev en tidig kväll.

Erica sover fortfarande och jag sitter här och smider lite planer för mig själv. Allt mellan destinationer och utbildningar...


2010-12-02
12:33:52

Julklänning...
Min julklännig förra året, köpt i Thailand! Undra hur årets ska se ut? Luna Park uniform kanske?


2010-12-02
12:19:59

Pepparkakshuset som höll ca 20 timmar...
Blev inget möte idag, så jag och Erica gick och träffade Elin och Jocke, Karin var också med. Dom kommer nog få en riktigt rolig resa framöver. Så söta är dom, tror helt klart dom kommer gifta sig nån dag :)
Sen gick jag, erica och karin på stan en stund och sedan käka vi lunch. Vi följde med Karin hem och kollade på hennes hus. Var mysigt och stort.

Det har hänt nått tragiskt! Mitt pepparkakshus ramla isär i morse... George var förtvivlad så han gav mig 20 dollar och fråga om jag kunde göra ett nytt. Klart jag kan! Får bli nån dag framöver, ska baka scones till Sam också :)
Så alla fick äta pepparkakshus idag, vilken ingen blev ledsen över!

Julpyntat köpcentrum


Karin & Erica


Suddig Jag & Erica (Bra jobbat karin)

2010-12-02
11:26:06

Min Familj





2010-12-01
15:11:18

KÖTTBULLAR
Vilken dag!
Det började med att jag och Erica tog tåget till IKEA och mötte upp Nick. Vi köpte lite julpynt och sedan åt vi på restaurangen. Nick hade aldrig varit på IKEA och jag tror han var grymt imponerad, i alla fall av köttbullar.

Sen gjorde jag ett pepparkakshus! Tog lite mer än två och en halv timme men det var helt klart värt det! Satt i tv rummet med 20 andra som tittade lite konstigt på mig. Gav det sedan till George i receptionen som blev hur glad som helst. Så nu står det på hyllan i receptionen och alla tittar på den och frågar när man får äta. INTE före den 24 dec har george lärt sig att säga :)

Efter det tog jag och Erica en sväng förbi Cafe Svensson (svenska kyskan) och jag åt guuuudomliga våfflor!

Sen nu ikväll han jag och min tyska rumskompis Niklas klätt granen i vardagsrummet. Var hur mycket glitter och kulor som helst, tror Geroge handla lite för mycket. Men fin blev den!

Nu ska jag gå och sova så jag kan sova mer än fyra timmar inatt. Ska nämligen på MÖTE imorn på jobbet. Hoppas jag får jobba mycket och INTE på nyår.


IKEA, så roligt att allt står på svenska först och sen på engelska


KÖTTBULLAR!


Mitt pepparkakshus :)


Mitt pepparkakshus i receptionen med Sam :)


VÅFFLOR på Cafe Svensson


Finaste granen EVER! :)