Sara Nygren

2011-01-30
13:06:27

Några sista bilder..
Sista dagen är gjort på Luna Park Sydney, sorgligt nog... Jag trivdes så bra. Men ska dit imorn på lite BBQ och säga hej då. Lika bra att trycka i mig så mycket mat som möjligt så jag håller mig till flyget :)

Stog och sålde dricka "under" ett parasoll idag. Gick bra, jobbade fem timmar men lyckades bränna mig rejält i ansiktet och på armarna. Solen flyttade ju hela tiden på sig och jag orkade inte flytta på parasollet själv, så fick vänta på att dom skulle hjäpa mig. Så dom små stunderna i solen ledde till en brännande bränna...


Ser inte så farligt ut på bilden men jag lovar, det bränner. Ansiktet vågar jag inte ta kort på.. Nu börjar det nästan bli så varmt så till och med JAG klagar, men bara nästan. Blir bra med lite regnväder i Fiji, hah!



Efter jobbet gick jag hen och sedan tog jag en promenad runt hela stan för att ta lite nya bilder innan jag åker.


Darling Harbour


























Svensk fin reklam



Lego någon?


" Här springer man"




Luna park, Sydney


Hittade en rolig rondell :)


2011-01-28
15:49:50

It's hard to say goodbye...

Om jag ska komma på en dålig sak med att göra en sån här resa så är det att man får säga hej då allt för många gånger.
Du träffar och lär känna så mycket folk som du umgås/bor med en tid. Sen en dag så är den sängen tom. Eller så har någon annan redan flyttat dit.
Men vissa personer fastnar mer än andra. Vissa kommer du komma ihåg resten av ditt liv.

Jag har spenderat dag och natt med personer i flera månader och nu helt plötsligt är dom inte här längre. Men det var inte förrän sista veckan som jag insåg hur underbara dom är, och nu är dom borta. Jag ska göra allt för att jag ska kunna besöka dom i framtiden.

Nu snart är det min tur att säga hej då, känns tråkigt men ändå bra. För det betyder att jag snart ska få säga HEJ till mina underbara där hemma snart!<3



Niklas och jag, han gjorde min jul till den bästa. Klädde granen med mig och dekorerade pepparkakshus. <3



Daniel & co. Galna tyskar men som var hur underbara som helst. Kommer garanterat besöka Tyskland inom en snar framtid.


Sini, jag och hennes två systrar från Finland hade en galet rolig tid. Partypinglor!


Delat rum med dessa brudar ett bra tag. Här är en bild från nyår, soso & Kristine


Ian, min lilla farbror som alltid tog hand om mig. Saknar dej grymt mycket!


Stina, galna Stina från Ume! Blir ett besök till norrland framöver


Nick, våran egen Joey! Kommer garanterat bli en stor skådespelare en dag! :)



Nico, min mexicanska underbara vän. Mexico nästa?


Och hur jag saknar dej! Tänk så kul vi hade Erica! Från Blue mountains till Ivy poolbar <3


2011-01-28
03:31:40

3 Mars 10:45..
...kommer jag befinna mig på svensk mark igen, oj vad jag ska kramas!


2011-01-27
13:46:41

FIJI

Nu är det bokat och klart, biljetterna ligger här vid mig och väntar på att det ska bli tisdag. Det ska bli så häftigt. Har för det första aldrig flyget själv och sen för det andra så ska jag till SÖDERHAVET!

Gick till en resebyrå först som inte alls var till någon hjälp, värdelöstfaktiskt. Så jag gick till en annan och där var det en jättetrevlig man som blev jätteintresserad av min resa. Fick biljetterna för ett jättebra pris och flyger med Virgin Blue. Är dock ingen mat som ingår men jag får ha 23 kg i bagage och 7 i handbagage, TACK! Är bara fyra timmars flyg så ska ta med mig lite sushi.
Han visade mig bra ställen att besöka och sen lite volontär organisationer jag kunde beöska. Så jag ska kolla upp Helpx, där hjälper man till hos familjer och deras farm. Sen hopefiji som hjälper unga mödrar och deras barn som har utsatts för tragiska händelser. Men ska då stötta dom och hjälpa dom i vardagen. Detta tycker jag verkar jätte intressant!

Ryktet gick fort idag på jobbet att jag inte skulle stanna längre. Då blev det en duell mellan Alfred och Maxwell, vem som skulle få följa med mig till Fiji. Alfred erbjöd att han skulle betala allt under hela resa och köpa allt jag ville ha om han fick följa med. Maxwell lova att han skulle garantera att Alfred inte skulle sätta sin fot på Fiji om han fick hänga med. Jag som bestämt att åka själv...

Jag kommer landa i Nadi och ska försöka stanna där en natt eller två. Ska ringa och boka ett billigt hostel. Gratis mat och dom hämtar upp en från flygplatsen. Sen får vi se vart jag tar vägen. Vill besöka huvudstaden Suva men framförallt komma ut till byarna. Vill se Hulahula dansare och deras kultur.

Vädret ser kanske inte så jättelovande ut den första veckan eftersom det är slutet av regnperioden men jag ska ju vara där en månad så nog ingen fara. Varmt kommer det ju vara, ca 35 grader och åska, yes! hah

333 öar, över hundra är obebodda och ser ut såhär men dom går att besöka med båt! Tror jag kommer få nytta av mitt cyklop endå tillslut :)



Ska ladda mina kamror för det här kommer man nog inte få se så många gånger i sitt liv



2011-01-26
13:51:55

Australien day
Idag är det Australiens nationaldag och det firas STORT! Gick ut i det fina vädret och kollade allt som pågick i stan. Säljs öl i varje hörn så ikväll blir det en stor utekväll, dock inte för mig. Ska kolla på skönheten & odjuret och äta munkar. Igår kollade jag på Aladdin, vilken film!

De här coola bussarna åkte runt hela stan som vanlig stadstrafik


Bilutställning i hela stan




Hyde park brukar inte se ut så här


Jättefina tvättställ som man kunde skriva ett meddelande på och hänga upp


Hittade den här fina


Söta söta


Gick in i en jättefin katedral och lyssna på opera




Tände ett ljus


Gillar hans stil. Själv hade jag min australia t-skirt och en flagga. Så nu har jag bonbränna...


Tänkte på Cruella de will från de 101 delmatinerna när jag såg den här bilen


Hittaden en husvagn till Mamma och Pappa, liten och smidig!


Köket


Fullt upp vid operahuset idag

2011-01-24
16:26:46

I will be back...soon

Hade telefonintervju idag...och jag gick vidare! Ska på audition i mars så det betyder bara en sak...är hemma om en månad och det känns faktiskt bra. Saknar alla där hemma!
Vet att det bara är en audition och att jag kanske inte ens går vidare men det är värt att chansa plus att jag känner mig nöjd med Australien. Det bästa jag har gjort! Och man ska ju sluta när det är som bäst :)

På tisdag drar jag vidare! Skulle egentligen bli på måndag men mitt jobb har personalfest och den kan jag inte missa!

Kommer sakna allt med Australien och har bara bra minnen! Men längtar otroligt mycket efter min familj, TINA och mina vänner. Längtar till och med lite efter SNÖN!? En helg i säffsen skulle inte sitta helt fel :)

Men nu ska ni inte tror att mitt äventyr är över. Det största äventyret kommer på tisdag, jag kan knappt vänta!

Blue Mountains


2011-01-20
12:27:07

Vampyrögon....
Tredje gången gillt och mina ögon går inte att öppna.Gick till jobbet iaf och alla fråga om jag var ledsen. Mina ögon är verkligen illröda och rinner hela tiden. Undrar om jag är allergisk mot nått eller om det bara handlar om för lite sömn..
Gick i alla fall hem direkt efter jobbet och la mig och sov. Nu 7 timmar senare så rinner det fortfarande. Har fått lite ögon droppar från min rumskompis och det har lugnat ögonen lite. Tror jag har nån vagel eller liknande under vänster öga för det är svullet och ögonlocket hänger över. Hah ser nästan ut som om någon har slagit mig.
Blir det inte bättre imorn så har jag lovat mig själv att ta mig i kragen och gå iväg till en läkare, men jag gillar det inte!

Den har fina kommentaren fick jag på jobbet idag:

"sara the most attractive part of your body is ur eyes ...they are amazing. But today you look like a vampyr, whats wrong?"

Så ikväll så ska jag tycka synd om mig själv, kolla på dirty dancing och äta glass. Tänker inte lämna det här rummet..
Ser ut som en vampyr...


2011-01-19
10:46:14

Hola!
Hej och ho! Nu är jag tillbaka för en kort stund. Kan ta en liten update om hur min framtid ser ut. Inte så planerad med jag har bestämt mig för att lämna sydney i början av februari. Vart jag ska har jag ingen anning om,vet bara att jag vill bort från storstan. Skulle helt klart funka bra att bo nära stranden!
Gick till huvudkontoret för att få lite hjälp om Perth men eftersom det ligger på andra sidan landet så kunde dom inte hjälpa mig...dåligt!


Här har ni mitt jobb, glassbaren scoops, där jag jobbar mest.


Två tyska söta brudar jag jobbar med, här vid Cupcakes


Glass Glass Glass!


Fick en födelsedagspresent av min chef Alfred, en "liten" present. Den är större än soffan..

2011-01-16
13:14:40

Brithday party
Idag kände jag mig som en springpojke på jobbet. Började i glassbaren, sen vidare och hjälpa till i Birthday Party, sen glassbaren igen, vidare till sockervadden och slutligen tillbaka till glassen.

Så nu har jag fått jobba på barnkalaset. Det var galet. Ett kalas var för en ettåring som hade 100 gäster. Kan ju säga att 80 % var vuxna. Kalaset kostade mer än 5000 dollar (35 000 kr).Fattar inte att man lägger så mycket pengar på ett kalas för en ettåring som aldrig ens kommer minnas det?
Hur som helst var det ganska kul men väldigt rörigt. Ska nog försöka hålla mig till glassen endå...

Ikväll ska jag kolla på Pretty Woman sen sova. Märks att jag inte direkt har nått liv just nu, men bara att stå ut, två veckor kvar..

God natt alla :)

Fyra månader sen, tiden går så fort! saknar mitt långa hår...



2011-01-13
12:43:55

Cinderella
Jobb, jobb, jobb! Men det klagar jag inte på. Så många här som letar jobb. Idag jobbade jag själv i Fairy floss. Gick jättebra! Älskar alla underbart söta barn som blir så otroligt glada när dom får en sockervadd större än dom själva, dock kanske inte föräldrarna blir lika imponerade! "SOCKERBOMB. Nu kommer du aldrig somna ikväll, ohhh" Haha

Ska kolla på Askungen ikväll, trevlig afton!


2011-01-12
09:32:06

I love my housemates

"dear sara,
tomorrow ( tonight ) we will get drunk, our meetpoint is level 4, in front of the elevator, we dont know where are we going to, but we will find something for sure ...
and Im honest, u have no decision, u have to join us ... and if u will be not there, i will be very dissapointed ...

no excuses, no exceptions "

daniel wigan

Denna gulliga inbjudan kan man bara inte säga nej till!


2011-01-12
05:52:45

Tragiskt är vad det är!
Jag kanske är tjatig men det är det ända som det pratas om just nu, flodkatastrofen. 14 Döda och 80 saknas. Nu är dom rädda att dammen som är runt om Brisbane ska birsta innom 24 timmar och då är ytterliggare 15 000 människor i fara.
Det här området är lika stor som två Sverige så det är många människor som förlorar sina hus och familjer.  Regn i över en månad och nu varnar dom Melbourne för oväder. Hoppas hoppas Sydney klara sig, än så länge är det fint.

Ett klipp på hur stark floden är när den drar med sig alla bilar.


2011-01-11
08:42:33

Katastrofen forstätter..
Kom precis hem från jobbet. Väldigt lugnt idag, sålde sockervadd i spöregn så ni kan ju förstå hur lite jag sålde.
Hur som helst så mötte jag en trevlig person när jag var på väg hem, James Parker från Magnetic Island. Träffade han när vi hade våran sopsäcksfest och sen även i Cairns. Hur go som helst. Trodde han var klar i Australien eftersom han har varit i Dubai och hemma i London under december men nu är han tillbaka. Han åkte hem till London för att äta julmat...

Köpte även lite sushi på hemvägen. Nu är det ny vecka och den här veckan får jag äta sushi. Tänkte att jag kör varannan! Fyndade rejält, en sushirulle för bara 1,20 dollar, den du Erica!

Just det! Igår var jag ute med lite nya vänner. Vi var 5 tjejer som hade en riktig tjejkväll med utgång som blev riktigt lyckat. Precis vad jag behövde. Var dock lite segt att gå upp 7 i morse men det var helt klart värt det!

Märkte idag på min rast att det här som händer i Queensland just nu är allvarligare än jag trodde. Folk har druknat och flera människor saknas. Brisbane River ränkas vara på 7 meter över den normala vattennivån på torsdag för det väntas mer regn. Just nu är det en flodvåg som går igenom hela staden som är 9 meter hög. Sveper med sig bilar och HUS! Märks att folk på jobbet är oroliga och har familj som befinner sig i katastrofen just nu. Hoppas det slutar regna snart för det här är inte bra!

Min lilla kojja. Känner du igen tröjjan Erica ;)?



2011-01-09
09:39:19

Limm tack!
Nu snart har ett tredje par av mina skor gett upp. Börjar fatta hur mycket jag går egentligen. Tar ju en timma till jobbet och sen hem igen. Sen alla äventur mina skor har fått varit med om. Har rest och sätt det mesta! Så nu blir det att leta fram lite limm för mina joggingskor slänger jag inte i första taget. Har aldrig haft några som varit så sköna förut.


Blue Mountains


Byron Bay


Redo för Fraser Island

2011-01-09
08:41:28

hot hot hot
Idag slår nog alla rekord med värmen i sydney! Har stått och grillat hela dagen på jobbet också så ska vi säga att temperaturen var 45? Inte helt fel. Trodde jag skulle tuppa av där ett tag.
På tisdag börjar mina tre intinsiva veckor på jobbet. Ska jobba mycket och det är precis vad jag vill! Ska även prata med Kate och se ifall jag kan få stanna i februari också. Tycker verkligen det är jättekul att jobba just nu, triv så bra.

Sååå glad att jag och Erica redan har gjort östkusten. Pratat lite med Niklas som är där nu, stackare, dom måste flyga från Brisbane till Airlie Beach istället för buss. Allt det fina är förstört!



Withsundays



2011-01-07
04:46:53

My 21st birthday x2

Fick ju fira min födelsedag två gånger men det är inget jag klagar på! Hade en underbar dag i onsdags.

Började med att jag fick en jättegod tårta av receptionen! Vem hade räknat med det?? Hur som helst blev jag jätteglad.
Sen gick jag ut och mötte Travis som flygit från surfers paradise och ska stanna till på söndag med sin kompis i Bondi.

Kvällen började lite lugnt med slutade som den skulle. Fest blev det och jag fick för mycket att dricka.

Födelsedagspresenter:

  • En klippning, så nu mamma är det kort!
  • En flaska Absoult vodka
  • Två flaskor champange från SOSO
  • En jätttttegoood tårta från George & co



    Tack Tack Tack för alla sms och grattishälsningar! Kan inte svara på alla för då dör nog min mobil, men jag blev så glad. Kände inte att jag var på andra sidan jorden för en sekund :)





2011-01-05
02:02:57

21
Måste erkänna att jag har längtat att få säga 21! Här är det stort så idag ska jag fira igen faktiskt. Ska först klippa mitt hår sen ska festen börja.

Mår faktisk helt okej idag. Alfred skickade hem mig efter 4 timmar igår så jag skulle vara kry till min födelsedag. Snällt av han. När han frågade om jag fortfarande sov eller om jag var bakis så kände jag att det kanske var dax att gå hem. Sålde min först Cappuccino igår, fick mycket bra kritik från en kund.

Igår fick jag även lite "medicin" av Kazakstan innan jag skulle sova. En shot vodka och lite peppar skulle tydligen hjälpa. Tror faktiskt det kanske hjälpte lite :)

Nu ska jag bege mig till våning 3. Just det! Jag flytttade in i tjejrummet igår på våning 1. Känns hur bra som helst :) Men nu ska jag till 3an och få mitt hår klippt av en finsk tjej.

Ha det bra!

Jag och Nick från min födelsedagsfest förra veckan. Han tog självklart med det farliga blå.



2011-01-03
12:53:16

Katastrof

Två kvarter ifrån oss utanför Mcdonalds blev en man på nyårsafton knivhuggen 22 gånger och ett barn två gånger. Men jag känner mig endå ganska trygg med tanke på att hela sydney är tv-övervakat. Men detta är sjukt tragisk. Åker på semester till Australien och blir mördad.

Läste även artikeln på aftonbladet om översämmningarna i Queensland och alla ormar och krokodiler som dom varnar för kommer fram. Nu blir jag ju rolig när mina tyskar precis har åkt iväg uppåt. Jag är glad att Erica och jag gjorde den resan innan regnperioden började. Men trodde aldrig att det skulle bli så här illa, det trodde nog ingen..

Här är artikeln om någon vill läsa

----->  
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8360175.ab



2011-01-03
12:07:57

Spindelterror!

Hallå!
Nu känner jag att jag börjar komma tillbaka. Kom för en stund sedan hem från jobbet som gick mycket bra. Vi stängde redan klockan 8 pga allt regn. Men fick ju 75 dollar extra idag för det var röd dag.

Idag har jag även varit och storhandlat. Har bestämt mig att inte äta ute den här veckan, det vill säga ingen sushi! Så jag har precis lagat pasta carbonara som jag också ska ha till matlåda imorgon.

Betalade hyran för hela december idag, puuuh skönt att ha det gjort! Börjar få igång på eknomin nu igen, nu är det ordning och reda som gäller!

Om två dagar är det min födelsedag och jag vet att den kommer bli bra även om inte solen skiner. Har kollat upp vädret dock, ska iaf inte bli regn!
Så galet med regnet uppe i norr, är översämningar på många fina ställe vi har besökt vilket är hemst tråkigt..

Igår flyttade Niklas, Peter och Mickel. Dom har bott här i fyra månader så det är ganska ensamt.. Så har fått tre nya finska tjejer i mitt rum som sitter och plockar med sitt löshår...Ska byta rum snart..
Har en trevlig korean iaf. Han gav mig massa filmer som inte kommit ut på bio än. Asiater alltså, dom är allt bra underbara. Tråkigt dock att han ska åka imorngon.

Kommer inte kunna sova inatt! Träffade precis en tjej som bor i rummet brevid som blev spindelbiten i natt. Hennes arm är helt uppsväld och det är ett STORT köttsår.. Hon var hos läkaren idag så det skulle bli bättre om några dagar. Men spindel är säkert kvar!?


Bild från min födelsedagsfest förra veckan, tårtan fick jag från Erica :)


2011-01-01
15:21:33

Inte helt 100..

Förlåt för dålig uppdatering men måste ta igen så mycket sömn som möjligt för nu börjar det träta på mig. Har fått nått jäkla skit i ögonen som lett till feber och nån jäkla huvudvärk. Dock jobbar jag nu varje dag till min födelsdag så minsta lilla sömn ska jag spendara i sängen,  GAAAH
Grejen är att det är ca 38-40 grader ute och bästa vädret nånsin...men vill jag bri frisk? JAA

Återkommer när jag är 100 % igen med alla nyårsbilder!

Puss

En bild kan ni få. Från udden vi satt på hela nyår, 20 000 människor och underbar stämning! :)