Sara Nygren

2010-11-30
04:59:35

It's Christmas time

Sådär då! Då är vi tillbaka i City, dock inte i någon lägenhet, utan hos kinesen George som vi bodde hos sist när vi bodde i Sydney. Alla lägenheter var helt enkelt för långt bort och vi vill verkligen bo mitt i stan. Så nu bor vi i China town igen. Gång av stånd till allt och framför allt till jobbet! Ska till jobbet på torsdag redan för nån informationsmöte. Sen på fredag ska jag jobba! Känns hur bra som helst att komma igång igen.

Har gratis internet nu så nu ska jag allt kunna skypa med er där hemma! Dag som Natt :)

Imorn ska jag och Erica försöka ta oss till IKEA och köpa lite maaat och en klädhängare. ORKAR inte gräva i resväskan längre....
Kanske lite julpynt skulle vara kul också. Tror George är och köper granar nu! Helt otroligt var dom julpyntar här alltså. Men det är så fint och skapar är underbart mysig stämmning.
Ska försöka ta lite bilder ikväll när det är mörkt ute, så allt lyser. Vädret är inte så där jättebra just nu. Har regnat här i sydney i tre månader men på måndag ska det tydligen bli soool. Trosdag ska det dock bli storm...hah!





2010-11-28
15:30:02

kommer sakna dej <3

Farmor.Ta hand om dig där du är nu, kommer fortsätta skriva om min resa här så Farfar kan fortsätta läsa för dej. Vi kommer sakna dej otroligt mycket! Din humor, din charm, din underbara personlighet. Önskar verkligen jag kunde vara hemma på din begravningen men jag lovar att jag kommer vara med på ett sätt.

Saknar min familj otroligt mycket just nu <3

Erica tack för ditt stöd, denna vecka har varit otroligt jobbig men att ha dig vid min sida har hjälp <3


2010-11-26
05:28:36

Fran en sekund till en annan....
En tanke till dej och din familj Tobbe! Jag ar sa ledsen for vad som har hant :( Aven om jag ar pa andra sidan jorden sa finns jag har, alltid <3



2010-11-24
14:26:08

Nattdyk

Det var egentligen meningen att vi skulle gå ut idag. Erica skulle bara ta en lite powernap men hon har nu sovit i tre timmar. Så jag har inte sååå mycket att göra. Tänkte nu berätta om nattdyket som vi gjorde på dykningen. Jag har nämligen aldrig varit så rädd i hela mitt liv.

Först skrämmer dom upp en med att hajarna ska attackera och dom tar alltid den svagaste först (det vill säga JAG) Men sen sa min tränare att det bara var ett skämt. Men jag var iaf livrädd för jag hade ju sätt på dagen att det fanns hajar där ner och dom var STORA. Jag gillar dom inte på dagen och jag gillar do ABSOLUT inte på natten när allt är kolsvart.
Det ända du ser är två ögon, ju bredare mellan ögonen ju större haj...
Men det fanns ju inget val, jag måste göra det annars kommer jag ångra mig resten av mitt liv, eller? Vill jag dö? Nej det vill jag inte.. Men alla andra skulle göra det så det var ju bara att börja klä på sig. Erica var också ganska rädd men hon var ganska tyst. När jag väl skulle hoppa i det svarta vattnet så kom panicen.
HAHA dykläraren som redan är i vattnet sa att han aldrig hade sätt nån som så gärna inte ville hoppa i vattnet. JAG VAR LIVRÄDD. Det blev ju inte bättre när han som stog på båten precis där jag skulle hoppa i sa att jag kunde vara lugn, för hajarna tar bara en lite bit i taget, man har chansen att överleva.
Jag håller hårt i min ficklampa och tar ett stort kliv ut. Simmar fort fram till repet i vattnet och väntar på att Erica ska komma. När väl Erica tar tag i repet börjar hon asgarva. "Det kanske låter som att jag skrattar men igentligen gråter jag" sa han. PANIC, då kom tårarna. Men det vara bara att drycka ut luften och sakta sjunka ner under ytan.
Ögon som tittar på mig från alla hål. Jag simmar i ledet och försöker se så lite som möjligt. Tårarna rinner och jag pressar ner SPYAN jag precis har fått upp i munnen. (Grejen är att om du spyr i vattnet så kommer fiskarna och äter upp det) Vill jag att en haj ska komma? Nej, tryck ner det!!
Vi såg några hajar tillslut och jag försökte ta det så lugnt som möjligt. När vi väl skulle gå upp i båten var jag nog snabbast. Av med kläderna och in fort. Stolt att jag gjorde det men var det värt det, vette fan? Gillar helt klart livet under ytan när man ser allt klart och tydligt. Men jag kommer aldrig mer ha problem att bada HEMMA i mörkt vatten.



Så här såg hajarna ut, ca 3 meter. Jag gillar dom inte med dom var DEFENITIFT finare på dagen än natten.



2010-11-24
12:31:57

SYDNEY HERE WE COME, sooon
Flyget är bokat! På lördag åker vi till Sydney, känns hur bra som helst att komma tillbaka. Ska så fort som möjligt försöka få jobb. Vi ska bo lite utanför city så vi har nära till stranden och poool för det kommer behövas i den värmen.

Östkusten har varit grymt bra, skulle lugnt kunna göra den igen om några år. Finns så otroligt mycket att se och göra.

En månad kvar till jul nu och julpyntet börjar sakta komma fram här. Vi planarar att fira våran julafton på en strand. Men måste till IKEA och köpa lite julmat och pepparkakor. Kommer helt klart bli en annurlunda och spännande jul i år, men kommer sakna min familj!

Bilder från dykningen





2010-11-23
04:00:42

Deep down

Hur ska man kunna forklara livet under utan ba basta satt? Jag vet inte men kan ha varit det finnaste jag nansin satt! Simmade med en skoldpadda, fiskar och HAJAR. Att bara kunna flyta runt som om man flyger ar helt otrligt. Det har helt enkelt varit sjukt bra dagar pa The great barrier reef, IGEN tack! Vi tog lite bilder under ytan sa dom kommer komma upp sa smaning om :)
Nu ska vi forksoka hitta flyg till sydney. Hoppas vi aker imorn fo jag saknar SYDNEY.

Ha det braaaa


2010-11-19
09:06:59

WTF?
Oj, denna vecka har det hant mycket! Borjade med att vi skulle aka och kolla pa ett vattanfall, men det blev mycket mer en sa. Det var jag,erica och 5 stycken i 75 ars alder, yes!haha en upplevelse.
Sen akte vi till Cape tribulation och kollade in varldens aldsta regnskog, och dar spendara vi en natt. Sag vilda krokodiler sa vi badade bara i poolen.

Dykursen borjade i Torsdas och idag klade vi den terotiska delen och dyknigen i poolen. Ska tillagga att jag spenaderade 1 timme pa sjukhus. Att vara helt frisk till att ha fel pa hjarta, lungsjukdom och sen vara helt frisk igen var e upplevelse, haha! Jaja Dr Abdul var iaf trevlig.

Imorn aker vi till Great Barrier reef och spenaderar tre dagar pa en bat och gor klart varat dykarsertifikat! Yes

Sa ha en trevlig helg alltihoppa dar hemma i snon :)

Rafftingen som vi gjorde forra veckan, grymt kul!

2010-11-12
05:05:50

SKYDIVE

YES YES YES, jag gjorde det!! Hoppat fran ett flygplan pa 14 000 feet. Hogsta i Australien. Landade pa stranden i Mission Beach. Otroligt harligt! ALLA borde testa.
Erica var forst ut. Att se henne forsvinna som en fluga pa en halv sekund gjorde inte saken battre. Haha men en halv sekund senare vare jag ute. 60 sekunder fritt fall, ratt ner. Gar inte att beskriva kanslan. Sen nar balongen kom, poooof upp igen och sen svava ner. IGEN IGEN IGEN!

Lite bilder, videon kommer snaaaart!







2010-11-10
09:04:02

Magnetic Island / Mission Beach

Vi lever! Är bara i en lite håla som inte har motagning eller nån stans att gå, yes Mission Beach, imorn lämnar vi detta ställer och åker vidare till Cairns för lite dykning i stora barrierrevet. Ut på en båt i tre dagar, hoppas bara på stråååålande sol.

Magnetic Island då..vad tyckte jag om det..? UNDERBART!! Vi fick finaste utskiten från vårat rum, hamnade med en strålande stjärna från england och grannarna var ju inget mindre än två trevliga svenskar som vi spendare tiden med. Hyrde en Barbie bil och körde runt den STOOOORA ön. Helt fantastisk. Såg även vilda koalor. Ah vad sak jag säga, kan lungt tänkta mig en weekand på Magnetic Island i framtiden.



Tina jag saknar dej :( <3





Taco kväll


Plastic bag kväll! Tror ändå jag har lite skills från syrran ;)


2010-11-04
07:27:25

BIG MAC
Sitter på Mc och har precis ätit min FÖRSTA big mac nånsin, helt okej faktiskt. Slår dock inte Max goooooda burgare. Jaja slutpratat om mat nu. Idag är det sämsta vädret så vi gick upp vid åtta och åt frukost, gick sedan tillbaka till sängen och vakna igen halv ett...Men det behövdes, man blir trött av och segla plus att det vart en ganska sen kväll igår.

Så idag blir det att slöööa med lite film och packa inför imorn för då bär det av till Magnetic Island. Ska gosa med lite koalor och förhoppningsvis checka in stranden som ska vara jättefin om vädret tillåter.


Lite bilder från senaste tiden


Fraser Island


Fraser..


Fraser..


2 månader, 6 kvar...


Byron Bay


Byron Bay



2010-11-03
06:48:36

Whitsundays
Har precis kommit hem ifrån Whitsundayseglingen, kan erkänna att jag har nog haft min bästa mån-onsdag ever! Skulle vilja stanna kvar ett par dagar till på båten, segling alltså, sjuuukt kul!
Såg hoppande delfiner, hajar, stora sköldpaddor och snorklade bland fiskar. Dock gick min snorkling sådär, sist i och först upp. Kändes bättre att köra gummibåten med Ian istället.

Vi stannade på en strand med namnet Whitehaven, utsedd till världens vitaste och finaste strand. Den var fin med vädret svek oss lite, men varmt var det endå, brände mina fötter en del...


Våtdräkt, ett måste när det är massa gellyfish och stingrockor i vattnet :)


Våran fina båt, Broomstick!



Typ den ända bilden jag han ta innan kameran dog, viktor hjälp?


Ostadigt väder men vi klara oss från regn.


Hela gänget!